Hva er finansielle differansekontrakter

Hva er finansielle differansekontrakter

En CFD (contract for difference) er populær investeringsform som lar investorer handle prisendringene på forskjellige finansielle eiendeler. En CFD-kontrakt er i utgangspunktet en avtale om å betale differansen mellom åpnings- og sluttkursen til en underliggende eiendel. Flere nettmeglere som blant annet Plus500 tilbyr handel i finansielle differansekontrakter.

Som investor vil du tjene penger hvis spådommen din om kursbevegelsen er riktig (megleren betaler deg differansen); og du vil pådra deg tap hvis spådommen din om kursretningsbevegelsen er feil (du betaler megleren differansen).

Hva er CFD-handel?

er i hovedsak å spekulere i prisendringer på en underliggende eiendel. Hvis du tror at prisene på en eiendel vil stige, vil du kjøpe eiendelen eller ganske enkelt gå lang; hvis du tror prisene på den underliggende eiendelen vil falle, vil du selge eiendelen eller rett og slett gå short. Fortjenesten eller tapene du pådrar deg vil avhenge av forskjellen mellom åpnings- og sluttkurs, samt størrelsen på handelsposisjonen.

Hvordan fungerer CFD-handel?

Når du kjøper en CFD-kontrakt, eier du ikke den underliggende eiendelen – du spekulerer ganske enkelt på prisbevegelsen. CFD-er kan handles på giring, noe som betyr at tradere bare trenger å satse et lite beløp (margin) for å kontrollere en mye større posisjon i markedet. For eksempel, hvis en megler tilbyr innflytelse på 100:1, vil man trenge et marginbeløp på $1000 for å kontrollere en handelsposisjon verdt $100.000 i markedet.

Belåning lar investorer spre kapitalen sin og tjene forstørret fortjeneste ved å bruke bare et lite kapitalbeløp. Men det må bemerkes at innflytelse er et tveegget sverd; store tap kan også påløpe på handler som går mot din spådom. CFD-priser er vanligvis oppgitt i et par: kjøps- og salgspriser. Budprisen er den høyeste prisen en kjøper er villig til å betale, mens salgsprisen representerer den laveste prisen en selger vil akseptere.

Forskjellen mellom kjøps- og salgsprisene er kjent som «spreaden», og den representerer kostnadene ved å handle en CFD. Spredningen er vanligvis et ubetydelig beløp sammenlignet med verdien av en handelsposisjon.

I tillegg til spreads, kan tradere også pådra seg ekstra kostnader når de forlater handelsposisjoner over natten. Dette er kjent som en rollover fee eller swap. Dette er en avgift som en megler krever for at du skal fortsette å ha en belånt posisjon i markedet etter aktive daglige åpningstider. Det er i hovedsak en finansieringsavgift over natten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *